Söndagströst

Det är söndag och jag vet att många av er just i denna stund sitter och förbannar söndagen. Söndagar har en tendens till att suga musten ur en. Men jag hävdar bestämt att det är en inställningsfråga till största delen. Bejaka även söndagen och se den som en god vän som du kan omfamna och mysa med. Det är egentligen ingenting som skiljer just denna dag från någon annan mer än att de flesta är lediga från sina jobb. Men jobbet är i morgon. Slösa inte energin som du kan använda till att kela med söndagen på att gå och grubbla över måndagen. Man behöver energi då också men om man hänger sig åt att slösa energin på måndagen idag så kan ju resultatet bli att energin till måndagen är slut och då förefaller det logiskt att man hatar måndagar.

Det är alltså enligt mig en fråga om att rikta energin - fokusera den, kalibrera den och ge den till denna dag som förmodligen inte är till hälften så hemsk som man ibland tenderar till att tycka.

Så, bejaka, befrämja, omfamna, kela, gosa, mys med denna dag för en sak kan vi vara säkra på - den kommer aldrig någonsin tillbaka igen!

 

Med tillbörlig respekt

Mikael

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0