RFSU vs. Kyrkan: 1-1

RFSU missar målet men tar ändå hem en poäng här:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_1796829.svd

Poängen tar RFSU genom att belysa Svenska Kyrkans totala oförmåga att leva och frodas i takt med tiden.Men om målet skulle vara att få kyrkan att förstå sin egen oförmåga så går nog skottet förlorat. Svenska Kyrkan har alltsedan sin plågsamma skilsmässa från staten fått många problembarn på halsen. Många av dessa problembarn skulle må så mycket bättre om de fick en mindre konservativ förälder till att fostra dem.

Med tillbörlig respekt

Mikael


I skenet av andras närvaro lyser du starkare

Den här veckan har jag lärt mig en massa nya saker om andra mig själv och livet. Inget konstigt med det. Det gör vi alla hela tiden på olika plan på olika sätt i olika avseenden. Men att lära är en sak. Att dra slutsatser, analysera, rannsaka, reflektera en helt annan.

Det gäller att hela tiden fundera över vad som händer, varför det gör det och i vilka avseenden man påverkas. Man kan inte, eller bör inte låta förändringar, vare sig de är positiva eller negativa, bara låtas passera. Ta dem till dig, omfamna rörelsen i livet, i ditt liv. Smek känslorna, lek med upplevelserna och låt dem bli en del av dig.

Efter detta, och endast då, kan du sortera ut det som inte behövs. Spara det du behöver. Det som du anser vara av vikt för din fortsatta överlevnad. Lev vidare, lek vidare. Frodas i alltings närvaro. Stå rak, stå stolt. Slå ett slag för din person, ditt unikum, din existens. Den är viktigast, du är viktigast. Men endast om du ser andra och implementerar dem i din närvaro. Det är endast då du kan står stark, i skenet av andras närvaro.

 

Med tillbörlig respekt

Mikael


Flerfaldighet hellre än enfaldighet

Vissa dagar kan man känna sig påhoppad av alla för allting. Oftast är det orättmätigt. Ofta handlar det om andras fel och brister, inte dina egna.

Låt då inte mångfalden av enfaldighet styra din dag eller dina känslor.

Sätt dig ner, ta ett djupt andetag och känn dig
flerfaldig och låt de enfaldiga pyssla på med sitt på annat håll långt borta från din egen flerfaldighet.

 

Med tillbörlig respekt

Mikael


RSS 2.0