Sd jämför SR med SS

Igår skrev jag om P1:s program Kaliber och dess utmärkta avslöjanden om hur vissa, både medlemmar och förtroendevalda, Sverigedemokrater. Avslöjanden var gjorda med dolda mikrofoner. Att använda den typen av journalistik metod upprör en Sverigedemokrat så mycket att han jämför Sveriges Radio för SS. Det är hårda ord. Och när man läser vidare i blogginlägget märker man en tydlig defensiv attityd. Inte den typen som visar sig främst när man är förorättad utan snarare den som visar sig när man vet att någon har rätt och att man själv har fel. Läs och begrunda!


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Sd-väljare bör fundera över sitt val av parti

P1:s program Kaliber har med dold mikrofon avslöjat en del obehagliga kommentarer från Sd-medlemmar och förtroendevalda för Sd. Här kan ni höra vad de har sagt och hur Sveridemokraternas partiledare försöker förklara det hela.

Förklaringarna är snarare bortförklaringar. Jag har tidigare trott att Sd hade rensat ut extremerna ur Sd men det arbetet verkar inte ha fungerat. Kan man då hävda att främlingsfientligheten och rasismen har en väl förankrad rot inom Sd?
Man kan, och jag gör det!

Ju mer man försöker tvätta bort denna typ av yttringar, desto mer blir det tydligt att Sd har ett problem med sina medlemmar och sina förtroendevalda. Det går inte att bortse från det faktum att Sd, hur gärna de än vill framstå som rumsrena ur en demokratisk synvinkel, har många inslag av just främlingsfientlighet och rasism inom den egna rörelsen. Två uttalanden är så pass obehagliga och rent av idiotiska att jag måste citera dem:

Så här uttrycker sig en partimedlem i Sd:

 .....Visste ni att en immigrant, eller invandrare som kommer till Sverige från sådana länder som Afghanistan och Afrika kommer ibland med 2 000 parasiter i sin kropp. Våra hundar har inte så många, men de sitter i karantän......

Och så här säger en förtroendevald för Sd:
........Man undrar varför de inte äter gris och sådär. Då var det någon som trodde att de hade haft dem som älskarinnor och då kan man inte äta upp dem sedan, tänkte han. De som kommer från de här länderna är väldigt råa och riktiga barbarer...(skratt) De är det, de har det i ryggraden.......

Ni som har för avsikt att rösta på ett parti som har medlemmar och förtroendevalda politiker som till synes baserar delar av sin idéologi på ovanstående citat borde fundera över er avsikt.
Det är er demokratiska rätt att rösta på vilket parti som helst men lägger ni rösten på Sd hoppas jag innerligt att ni funderar på varför ni gör det.

Ett alternativ för er avsikt kan naturligtvis vara missnöje med det nuvarande politiska etablissemanget. Om det är så kan jag förstå missnöjet. Men alternativet till missnöje kan också vara att rösta blank eller ännu hellre, manifestera missnöjet genom dialog med det parti/partier ni är missnöjda med.

Att lägga en röst på Sd är att lägga en röst för rasism, främlingfientlighet och en obehagligt överdriven nationalism.
Fundera över det och lägg sedan rösten och sympatin på vilket parti ni vill.


Med tillbörlig respekt
Mikael Kamfjord

World Wide Waist

Jag har den senaste tiden varit fullproppad av information både privat och jobbmässigt. Börja känna en tilltagande World Wide Weirdness. Vad den går ut på vet jag inte men jag tror att det innebär att jag skriver och skriver och dessutom skriver ännu mer till alla överallt på alla ställen simultant och vet inte ibland omjag svarar rätt person på fel fråga eller vice versa. Det kan vara tvärtom också. Men jag fortsätter oförtrutet ty överlevnaden i The World Wide Weirdness är nog väsentlig misstänker jag.

Ett problem dock: Eftersom livet i World Wide Weirdness betyder mycket stillasittande så kan det mycket väl mynna ut i en World Wide Waist.

Men tjockt är gott och underhudsfett värmande så varför klaga?


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Östros symboliserar min orkeslöshet

Tänkte vara lika frekvent i bloggandet som jag har varit de senaste dagarna sen blev jag bara trött. Man kan naturligtvis blogga om gnällets frontfigur nummer 1: Östros! Man skulle med lätthet kunna blogga om oppositionens näst intill sjuka repetitiva retorik kring skattehöjningar. Man skulle kunna hänge sig åt både det ena och det andra men jag orkar inte idag, Inte ens Östros förmår mig att höja på ögonbrynen. Kanske för att det är både förväntat och ytterlitgt tröttsamt, kanske för att jag är less på oppositonens lättvindliga hantering av allvarsanheten. Kanske för att den s.k oppositionen är just bara en uppvisning i splittringens yttersta manifestation.

Jag orkar inte!

Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Även "syndaren" ger Wanja bakläxa

Till och med "syndaren" själv ger Lundby-Wedin bakläxa.

Vem är den största syndaren, syndaren själv eller dess påstådda okunniga syndare?


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Stoppa statsstöd till religiösa samfund

Enligt denna artikel är det 21 frireligiösa samfund som får bidrag från staten för att bedriva sin verksamhet. Verksamheter som enligt artikeln tydligt har svårt att hålla reda på vad som gäller när det gäller svenska lagens syn på homosexuella.

Återigen sätter sig vissa religiösa samfund över lagstiftningen. Det är allvarligt i sig.
Mer allvarligt är att de överhuvud taget får statliga bidrag.

Det är dags att stoppa statliga bidrag till religiösa samfund!


Med tillbörlig respekt
Mikael Kamfjord

Blek eftertanke bättre än ingen alls

Svenskt Näringslivs vd Urban Bäckström säger idag att borde reagerat tidigare när det gäller turerna kring AMF och bonusar. Det uppskattas även om det är en blek eftertanke. Önskar att Wanja Lundby-Wedin hade samma kurage när det gäller sin egen analys och sin egen del i det fatala misstaget med bonusutbetalningarna i AMF.

Hellre en blek eftertanke än ingen alls!


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Osmakligt lismande av LO-förbunden

Talesättet "jagvet inte om jag ska skratta eller gråta" går att inte att använda när jag läser följande.

Däremot finns det ett annat talesätt som helt plötsligt passar in mycket bättre:
"Vem är den störste dåren, dåren själv eller dåren/dårarna som följer henne".

Det är illa nog att den största fackföreningsrörelsens högsta ledare beter sig dumt och fullständigt huvudlöst på bekostnad av andra. Att sedan LO-förbunden sluter upp bakom Lundby-Wedin när hon påstår sig ha blivit förd bakom ljuset, blir bara patetiskt och lika osmakligt som Lundby-Wedins bortförklaringar.

Ofta hör man fackföreningsföreträdare skälla och spy galla över näringslivsföreträdare, ofta dåraktiga de också, som har gett klartecken till fallskärmar och fullständigt horribla fallskärmsavtal.

Men när det sedan delvis händer i de egna leden då sluter man upp kring dumheterna istället för att dra en mer logisk slutsats: Kasta ut Wanja Lundby-Wedin från LO.

Allt detta sammantaget visar bara på en ignorans. En ignorans mot pensionssparare, ignorans mot fackföreningsrörelsens medlemmar och kanske allra värst, en ignorans mot det som borde vara det sunda förnuftets praxis!


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Wanja ger dyskalkylin ett ansikte

Även om jag inte har papper på det så uppfyller jag alla kriterier på dyskalkyli. Kort sagt handlar dyskalkyli handlar om att ha matematiksvårigheter. Jag känner mig ofta ensam om att ha denna åkomma men nu har LO-basen Wanja Lundby-Wedin gett min åkomma ett ansikte - ett känt sådant till och med.

Så, tack Wanja för att du får mig att känna mig mindre ensam med min problematik!
Skulle tro att det är det enda tack du får ett tag framöver!


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Nybrobor riskerar sina liv på cykeln

I lilla Nybro händer det fruktansvärda saker. Jag hoppas innerligt att dessa övertramp mot lokalbefolkningen genast stoppas innan någon allvarligt skadas eller får sätta livet till!

Jag har nyss köpt cykel, visserligen med tjocka däck, men frågan är om jag nu inte får lägga den i malpåse.
Jag vågar helt enkelt inte spela rysk roulette med mitt eget liv.


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Man ska bemöta Sd, inte mörka............

Ulf Öfverberg har mycket klarsynt belyst problematiken med att positionera sig och tala klarspråk om hur man tänker bemöta Sverigedemokraterna, Sd, inför valet 2010. Han, precis som undertecknad eftersöker ett klart och tydligt besked från Folkpartiet, Fp, i frågan om hur man bemöter Sd. När frågan kommer upp präglas svaren alltsom oftast av en plågad ambivalens från Fp:s horisont. Det är tråkigt och allvarligt på samma gång. Denna ambivalens tycks tyvärr också prägla merparten av de etablerade partierna. Detta är demokratiskt allvarligt. På samma sätt som demokratin ger ett parti som Sd rätten att finnas och verka, ger den också de som inte sympatiserar med Sd rätten att kritisera dem. 

Jag tycker att det borde vara två självklarheter som Fp borde göra klart för väljarna:
1. Att Fp inte på något sätt kommer att medverka till att samarbete eller uppgörelser görs med Sd.
2. Att Fp går i främsta ledet när det gäller att belysa Sd:s retorik och debattera med Sd när tillfälle ges.

Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord


Every sperm is sacred

Kunde inte låta bli att notera hur det klippet är så aktuellt!


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Påvens mission är att öka dödstalen

Det visar sig att gonorré ökar markant. Gonorré kan som bekant minska om användandet av kondomer ökar.

Var är påven, den allsmäktige? Han borde genast ta itu med denna problematik som han tidigare gjort med aidsproblematiken.

Påven borde tillse att antalet gonorréfall ökar.

Hans mission är ju ändå att på alla upptänkliga sätt öka antalet döda i vår värld!


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Om att haja eller inte haja

Komikern Jan Bylund undrar om ryssarna inte hajar ett skämt i aftonbladet idag. Uppenbarligen gör många ryssar inte det. Uppenbarligen finns det andra ryssar som inte bryr sig.

Personligen hajar jag varken parodin melodifestival eller tragedin SVT!

Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Kondomer var en bristvara när påven kom till

Först denna vidriga inställning från Vatikanen. Och sen kommer nästa vidrighet signerad påven.
Kondomer var en bristvara då påven kom till - bara en reflektion!

Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

När munlädret behöver smörjas

"Tänk först, tala sen är en väl beprövad metod." Men i dagens DN kan man läsa något som mer påminner om "häv ur dig något dumt först, reflektera förhoppningsvis senare".

I stort kan man läsa den här artikeln och tycka att den är en känga i ansiktet på MP, som enligt Alexander Chamberland inte håller måttet i feministisk ambitionsnivå. Det må vara så att MP tappat fokus i feministiska frågor. Det är uppenbart att artikelförfattaren är besviken på MP och tror mer på FI.

Så långt , allt väl. Men följande citat taget ur artikeln gör mig irriterad:

"Att lyfta Fi blir en riktig gräsrotskampanj. Medierna rapporterar mycket om Sverigedemokraterna, men lite om Feministiskt initiativ. Lyfter de främlingsfientliga men tystar feministerna. Kanske för att medier enbart tänker på att sälja lösnummer och struntar i att ta ansvar för demokratin?"

Ovanstående är en märklig såväl som felaktig reflektion. Det hela är mycket enkelt. Medierna bevakar och granskar, åtminstone till en viss del, Sverigedemokraterna (SD). Det beror i sin tur på att SD är ett reellt hot mot vårt demokratiska system. Jag kan inte se att feminismen är ett sådant hot, tvärtom.

Kanske har du rätt i att FI skulle få lite mer av rapporterandet i medierna. Men att medierna tystar FI har jag svårt att se. Jag tycker att Gudryn Schyman syns i princip dagligen i något av våra medier. Kanske beror det på att hon gör så mycket mer än att fokusera på FI (såsom att t.ex agera programledare i TV8. Du kanske ska sätta lite fart på din nyfunna partiledare och se till att hon lyfter FI mer. Och helst inte bara i feministiska frågor. Enfrågepartier har sällan lång hållbarhetsfaktor.

Ditt  munläder må vara igång men frågan är om det inte är i behov av smörjning!

Med tillbörlig respekt
Mikael Kamfjord

Sverige behöver ett vetenskapligt perspektiv

Det är hög tid att sekularisera Sverige.

Sekularisering innebär att man helt skiljer staten från kyrkan och på samma sätt skiljer religion, oavsett vilken, från skola.

Det är min fasta övertygelse att religion och trosuppfattning ej skall ligga till grund för hur vi stiftar lagar eller hur vi tar ställning i etiska frågeställningar på en samhällelig nivå.

Som privatperson ska man dock naturligtvis äga rätten att i sin privata sfär göra sina egna ställningstaganden baserade på sin egen tro eller sina egna övertygelser så länge det inte strider mot rådande svensk lagstiftning.

Men i ett modernt samhälle skall samhällsbyggnationen byggas och vila på det vi i första hand vet utifrån vetenskapliga perspektiv, inte i första hand på vad vi eventuellt tror. En tidsenlig samhällsbyggnation och utveckling bör vila på vetenskapliga grunder, inte på uppfattningar som bygger på viskepelse och/eller ovetenskapliga grunder.


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord


Mer om anonyma kräk

Ville bara koppla detta till det jag skrev här! Nu är detta gjort och jag ska sova!

Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Östros är aktivt gnällig

Thomas Östros anklagar regeringen för att vara passiv under rådande finansiella kris. Hans mantra brukar vara "Ja, men det är försent och alldeles för lite" så fort han kommenterar någonting regeringen gör.

Jag måste dock ge Östros lite beröm. Och det får han för att han alltid i sin kritik "är lite för ivrig och tar i alldeles för mycket".

En oppositionspolitikers jobb är naturligtvis att ifrågasätta och kritisera. Men Thomas Östros gör detta jobb till en gnällsyssla. Och detta gnäll är synnerligen enerverande.

Är han verkligen inte utbytbar? Eller är han tragiskt nog som en duracellkanin, "som bara går o går o går!"?


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

JA till Europa

Jag har just blivit utnämnd till kampanjledare för Folkpartiet i Nybro inför kommande Europaparlamentsval.

Jag känner mig hedrad att lokalt få leda det arbete som är viktigt för demokratin både i Sverige och Europa.
Förutom att jag självfallet tillsammans med mina partivänner ska jobba hårt för liberala framgångar i valet den 7 juni vill jag också skapa en ökad medvetenhet kring valet.

Hur man röstar är naturligtvis viktigt. Men ATT man röstar är nödvändigt. Ett lågt valdeltagande riskerar att urholka demokratiprocessen i europasamarbetet.

Så, oavsett på vilket parti man röstar, är det ytterst viktigt ATT man röstar.

 Att rösta är inte bara en demokratisk rättighet, det är lika mycket en demokratisk skyldighet.


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Kräket har ett anonymt ansikte

Den anonyma har ett ansikte även på nätet. Detta kan låta märkligt och till och med motsägelsefullt. Men klart är att den anonyma har ett ansikte, en identitet. Kanske till och med ett intellekt större än medelintellektet. Ty det är ofta den anonyma som står för det genomtänkta, om än inte det till synes klartänkta. Den anonyma kan I bästa fall vara en harmlös kommenterande individ som med en klartänkt kommentar frammanar ett leende I vardagen och I bloggosfären, och i förlängningen den egna eller andras bloggar.

Men den anonyma kan också bära och vädra andra budskap – sådana som ej frammanar leenden och välbehag.

Den anonyma bär ibland, precis som höger- och vänsterextremistiska osmakliga yttringar, mask. Men det är ingen teatermask, som visar upp olika humör. Humöret är detta läge I maskens manifestation förvridet och fult. Ungefär som masken I Scream-filmerna. Inte helt olikt skräckens manifestation med andra ord. Allt detta är i bästa fall harmlöst, om än obehagligt. Men det är ändock alltid ackompanjerat av feghetens osynliga fula tryne.

Men det finns självfallet en annan, än mer, obehaglig sida av denna mask. Och det är den otäcka inåtvända, svettiga och förvridna sidan. Den som inte tvekar inför leveransen av osanning och/eller obehag. Den som aldrig skulle fundera två gånger på huruvida dess anonyma feghet skrämmer och gör andra illa.

Den anonyma kan vara kärleksfull och bidra med glädje. Men tyvärr är den anonyma skribenten oftast en betraktare och baktalare som kännetecknar kräk som inte vågar stå för det de levererar.

 

Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord


Anna Odell, bara konstnärligt psykotisk

Det har tagit lång tid för eftervärlden att förstå dina handlingar Anna Odell! Kanske kommer eftervärlden aldrig att förstå  dem då du i din, så kallade konstnärliga, utövning eventuellt aldrig kommer kunna, alternativt vilja förklara dem.

För kusligt exakt tio år sedan befann jag mig i din situation, med den väsentliga skillnaden attt min situation var livsavgörande till skillnad från din.

 Jag befann mig på Liljeholmsbron, mitt i trafikfältet. Jag hade ringt och hotat. Ringt och sagt att jag ville ta mitt liv.
Det jag kommer ihåg, mitt bland överdosering av alkohol och lugnande, är alla sirener, polis, brandkår, ambulans. Jag minns, i allt detta, en viss skam. Inte för att jag troligen villle avsluta mitt liv, utan paradoxalt nog, hur mycket jag funderade över hur mycket allt detta kostade. Och hur många andra, som kanske behövde min hjälp bättre, kunde fått det just, bättre.

 Jag har för längesedan nästintill  tappat tron på den svenska, så kallade psykvården. Men inte helt.

Men, du Anna Odell har bara lyckats med bedrfiften att göra dig ett namn i media. Det är ingenting som skiljer dig från många andra i din mediatörstande generation.

Det, och detta är viktigt, som skiljer dig från resten, är att du fejkar en psykos. En psykos är ingenting mindre, eller mer, än en psykisk abnormalitet. Dvs, ingenting som skiljer den vardagliga individen från en mer eller mindre vardaglig konststuderande på konstfack. Men låt oss för sakens skull kalla dig konstnär, så ditt självrättfärdigande får sin uppsrttelse. Din, enligt uppgift, fejkade psykos, skiljer sig säkerligen sig inte väsensskiljt, från din konstnärliga vardagliga. Jag hoppas att du kan leva med dig själv, för jag kan inte leva bredvid dig i samhällsgemenskapen.

Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Gud - omkoppling sker

Jag vet inte om det här är kul eller bara märkligt. Kommenterar bara med att fråga mig om Gud någonsin är inne?

Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Från Ljusdal till en ljuslös dal

Det kanske bör ägnas en tanke åt Ljusdal som förlorar arbetstillfällen men glädjande är dock att verksamheten flyttas till Nybro. Min kära hemstad behöver lite Ljus i den Dal vi just nu befinner oss i.

Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

RSS 2.0