Anna Odell, bara bitter

Anna Odell har nu kommit ut ur sin garderob och berättar varför hon iscensatte sin egen psykos. Jag skrev om detta s.k konstprojekt  när vi alla i andlös spänning undrade vilka fantastiska tankar och banbrytande idéer som skulle komma att bli utkomsten.

Nu har vi facit. Och det visar sig vara något så intressant och fullständigt häpnadsväckande som att Anna Odell vill påvisa att hon är bitter. Hon har,  enligt vad hon själv anser, varit ett offer för systemet i allmänhet och när det gäller S:t Göran verkar det som om hennes offerroll har ytmejslats riktigt till fulländing.

Det håller inte Anna Odell. Du är inte ensam om att ha blivit behandlad på ett dåligt sätt av psykvården. Du är inte ensam om att vara bitter, inte ensam om att kläd dig i offrets tvångströja. Detta i sig ger dig inte rätten att missbruka Konstfacks skattemedel.

Men du får nu i akt två berätta din historia och det är ju bra. Bra för dina amibitioner att göra dig ett namn. Bra för dina ambitioner att bli känd. Men du borde fundera på att en annan konstnär, Andy Warhol en gång sa att vi alla någon gång kommer att få 15 min i rampljuset.

Du har nu fått dina. Tror inte det blir fler. Hoppas det sannerligen inte!


Med tillbörlig respekt
Mikael Kamfjord

Kommentarer
Postat av: Tina

Jag var grymt arg när jag läste DN igår. Hoppades att det fanns en mening med projektet - uppenbarligen inte.

2009-05-10 @ 10:39:03
URL: http://trueborn.blogg.se/
Postat av: Mikael Kamfjord

Nej Tina! Som du själv säger, uppenbarligen inte!Respekt till dig!

2009-05-10 @ 12:55:13
URL: http://verballiberal.blogg.se/
Postat av: Joakim Andersson

Nej, hon är inte ensam.Men hon är den ende som hitills agerat.Jag undrar vad som skulle hända om alla andra som gått genom psykfabriken skulle reagera?Det är också fascinerande att när ett uppmärksammat konstverk skapas så blir plötsligt alla experter på den urgamla, och ständigt diskuterade, frågan - vad är konst?Ernst Billgren, psykotisk ... förlåt, konstnär, har skrivit en bra bok om det.

2009-05-11 @ 15:34:14
URL: http://klokbok.wordpress.com
Postat av: Jimmy Windeskog

Bodde jag i Stockholm och fortfarande varit en ung, arg nationalist hade jag nog sett till att förstöra hela Konstfacks aktuella utställning och sedan bara vänta på mitt diplom och dess hyllningar....

2009-05-12 @ 16:32:40
Postat av: Mikael Kamfjord

Till Joakim: Det är ömkligt att höra dig påstå att hon är den enda som agerat. Det finns många som agerar dagligen på olika sätt. Skillnaden är att de gör det på andra sätt och inte behöver medial credit för att fortsätta sitt engagemang! (en fotnot till dig, jag har delvis gått igenom det du kallar "fabriken" så jag vet vad jag talar om)Till Jimmy: Även om du till viss del är lite drastiskt i ditt inlägg så håller jag med dig till viss del. Konstfack har förvisso fått lite varningar hit och dit men en rejäl reprimand om framtida skärpning skulle inte vara helt fel!Respekt till er båda och tack för inläggen!

2009-05-12 @ 20:26:24
URL: http://verballiberal.blogg.se/
Postat av: Jimmy Windeskog

Skall dra en liten annakdot på ett nära ämne;För några år sedan var det en subkulturell butik i STockholm på en tvärgata till Sveavägen i Stockholm som sålde videos på hur unga kommunister slog söder tunnelbanevagnar (för att bekämpa kapitalet...). Detta retade oss unga SD:are enormt. En kväll ringde vi upp buktiken och förklarade att vi skulle slå sönder den och filma det och sedan undrade om de kunde tänkna sig att sälja vår film om de skulle ha råd att bygga upp butiken igen. Dagen efter det slutade man sälja dessa filmer.Man kan kanske se detta som en form av olaga hot, det var ju dock inte helt seriöst utan vi ville på ett humoristiskt sätt visa den dubbelmoralistiska logiken i deras beslut att sälja sådana filmer när vänstern ger sig på det allmänna rummet.

2009-05-13 @ 14:28:20
Postat av: Jimmy Windeskog

Annekdot*

2009-05-13 @ 14:30:10
Postat av: Bosse

ja.. vad ska man säga? Att spela psyksjuk för att på nåt sätt ge igen för gammal ost låter mest som en gammalt bittert dokusåpamanus. En kränkning för alla dem som har en psykisk sjukdom, samt mot all den personal som arbetar med små marginaler för att rädda liv o hjälpa, de är varken synska el några övermänniskor utan följer bara sina rutiner vid akut omhändertagande av våldsam patient o måste ju faktsikt tänka även på sin säkerhet.. Håller inte alls med om att det skulle vara något som helst konstnärligt intresse el budskap med detta. skandal att uppta andra människors tid o resurser o skattebetalarnas pengar på detta sätt. De hade kunnat användas till någon som behövde dem i stället! Nä, Anna odell, sök hjälp om igen, du har uppenbarligen inte kommit över din problematik.

2009-05-16 @ 21:19:51
Postat av: Kjell

Anekdot ska det vara

2009-05-21 @ 16:41:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0