Sd-väljare bör fundera över sitt val av parti

P1:s program Kaliber har med dold mikrofon avslöjat en del obehagliga kommentarer från Sd-medlemmar och förtroendevalda för Sd. Här kan ni höra vad de har sagt och hur Sveridemokraternas partiledare försöker förklara det hela.

Förklaringarna är snarare bortförklaringar. Jag har tidigare trott att Sd hade rensat ut extremerna ur Sd men det arbetet verkar inte ha fungerat. Kan man då hävda att främlingsfientligheten och rasismen har en väl förankrad rot inom Sd?
Man kan, och jag gör det!

Ju mer man försöker tvätta bort denna typ av yttringar, desto mer blir det tydligt att Sd har ett problem med sina medlemmar och sina förtroendevalda. Det går inte att bortse från det faktum att Sd, hur gärna de än vill framstå som rumsrena ur en demokratisk synvinkel, har många inslag av just främlingsfientlighet och rasism inom den egna rörelsen. Två uttalanden är så pass obehagliga och rent av idiotiska att jag måste citera dem:

Så här uttrycker sig en partimedlem i Sd:

 .....Visste ni att en immigrant, eller invandrare som kommer till Sverige från sådana länder som Afghanistan och Afrika kommer ibland med 2 000 parasiter i sin kropp. Våra hundar har inte så många, men de sitter i karantän......

Och så här säger en förtroendevald för Sd:
........Man undrar varför de inte äter gris och sådär. Då var det någon som trodde att de hade haft dem som älskarinnor och då kan man inte äta upp dem sedan, tänkte han. De som kommer från de här länderna är väldigt råa och riktiga barbarer...(skratt) De är det, de har det i ryggraden.......

Ni som har för avsikt att rösta på ett parti som har medlemmar och förtroendevalda politiker som till synes baserar delar av sin idéologi på ovanstående citat borde fundera över er avsikt.
Det är er demokratiska rätt att rösta på vilket parti som helst men lägger ni rösten på Sd hoppas jag innerligt att ni funderar på varför ni gör det.

Ett alternativ för er avsikt kan naturligtvis vara missnöje med det nuvarande politiska etablissemanget. Om det är så kan jag förstå missnöjet. Men alternativet till missnöje kan också vara att rösta blank eller ännu hellre, manifestera missnöjet genom dialog med det parti/partier ni är missnöjda med.

Att lägga en röst på Sd är att lägga en röst för rasism, främlingfientlighet och en obehagligt överdriven nationalism.
Fundera över det och lägg sedan rösten och sympatin på vilket parti ni vill.


Med tillbörlig respekt
Mikael Kamfjord

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0