Till Sd-sympatisörer!

Till er som inte har förtroende för Wikipedia - sluta läs här! För er som fortfarande läser vill jag be er fundera över något mycket viktigt och samtidigt oroande. Ni kanske sympatiserar med Sverigedemokraterna eller överväger att göra det.

För er unga som inte var med 80-talet kan det kanske vara viktigt att få en historiebeskrivning till handa.

Till er andra, lite äldre som kommer ihåg en organisation som hette Bevara Sverige Svenskt kan det kanske vara bra med en liten uppputsning av hur Sverigedemokraternas födelse och uppväxt ser ut. 

Så, jag ber er läsa detta och sedan fundera över om det verkligen ligger i linje med era åsikter.

Ty Sd är bara ett Bevara Sverige Svenskt iklädd en stass av modernaste snitt.


Med tillbörlig respekt

Mikael Kamfjord

Kommentarer
Postat av: Tobias

BSS har väldigt lite med sd att göra, än mindre dagens sd. Några av grundarna till partiet var tidigare medlemmar där, men de hade gått ur organisationen för länge sedan när de var med om att grunda sd. Sd är ingen som helst fortsättning på BSS eller något liknande. Ingen som helst från den tiden är med i partiet idag, och politiken har förändrats sedan dess.Är du för övrigt medveten om att folkpartiets motsvarigt i Danmark (Venstre) samarbetar med Sverigedemokraternas motsvarighet och systerparti (Dansk Folkeparti)? Vad säger du om det?

2008-10-20 @ 23:14:53
Postat av: Mikael Kamfjord

Som jag noterade - det kommer från Wikipedia. Wikipedia har (eventuellt som bekant) hög status vad gäller fakta. Vad gäller jämförelser med FP så kan du säkerligen hitta någonting i ett annat land som, enligt dig, har en berörelsepunkt, med FP i Sverige. Men du väljer att hålla dig till länder utanför Sverige vilket inte ger en rimlig jämförelse. Det blir, i sammanhanget, som bäst ett desperat försök att flytta fokus från mitt resonemang.

2008-10-20 @ 23:42:21
URL: http://verballiberal.blogg.se/
Postat av: Tobias

Det är möjligt att det är så, men mitt intryck att det är främst engelskspråkiga Wikipedia det gäller.Men kontroversiella artiklar, särskilt politiska sådana, på Wikipedia är alltid vinklade på ett eller annat sätt. Artiklar om nationalism av alla slag är kraftigt vinklade på Wikipedia, särskilt på svenska Wikipedia. Jag har själv försökt balansera artikeln om sd på Wikipedia, men det sitter olika grindvakter (vänsterextremister, centerpartister, liberaler och andra med särskilda politiska intressen) och filtrerar och/eller censurerar med mera. Men jag motsäger egentligen inte det som står i Wikipediaartikeln utan utvecklar bara resonemanget.Snygg bortförklaring, men precis som Dansk Folkeparti är Sverigedemokraternas systerparti är Venstre folkpartiets systerparti. Till och med Jan Björklund var på deras valvaka 2007. Så återigen - vad tycker du om det danska samarbetet? Varför inte i Sverige?

2008-10-21 @ 00:33:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0