S leder vackeltåget i Nybro

Det är beklämmande att följa socialdemokraterna i Nybro. Pinsamheten når ibland sin kulmen med fackeltåg och "uppslutning" kring det hårt drabbade Nybro som man kan notera här, här och när det gäller Kährs som varslar ca 200-300 anställda.

Men att anordna ett fackeltåg som syftar till att uppmärksamma alla uppsägningar och varsel i kommunen blir till en svagt fladdrande låga som inte ens förmår antända hoppet om en handligskraftig majoritet i Nybros kommunhus.

Fackeltåget kommer eventuellt (uppslutningen blir troligen inte alltför flagrant) att mynna ut i kraftiga protester mot den sittande regeringen. Visst har regeringen ett visst ansvar för allt som händer.

Men socialdemokratin har sedan urminnes tider haft makten i Nybro med något enstaka undantag. Alltså borde S i Nybro rikta sin bitterhet mot annat håll, en riktning som borde vara riktad inåt i S lokala politk eller avsaknad av densamma.
S hävdar att de inte fått någon respons från regeringshåll men detta tar död på det påståendet. Inga löften utdelas visserligen från regeringshåll och detta med all rätt.

Regeringen lägger stora resurser på att stävja den aktuella situationen och jag är övertygad om att dessa resurser i slutändan också kommer Nybro tillhanda, om inte direkt så garanterat indirekt.

En majoritet som till och med har hämtat revisorer utifrån för att utöra revision som kommunrevisionen själva underkänt. Denna nya revision har gett majoriteten i Nybro rejäl bakläxa. Kommunen är missskött av socialdemokraterna och deras lagkamrater V och Mp.

Men, tänd gärna en fackla. Men fundera över varför du gör det. Låt den brinna för dig personligen. Men tänd den inte för socialdemokratiska majoriteteten i kommunhuset.

S borde inse att det enda tåg som de leder är vackeltåget!


Med tillbörlig respekt

Mikael

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0