När munlädret behöver smörjas

"Tänk först, tala sen är en väl beprövad metod." Men i dagens DN kan man läsa något som mer påminner om "häv ur dig något dumt först, reflektera förhoppningsvis senare".

I stort kan man läsa den här artikeln och tycka att den är en känga i ansiktet på MP, som enligt Alexander Chamberland inte håller måttet i feministisk ambitionsnivå. Det må vara så att MP tappat fokus i feministiska frågor. Det är uppenbart att artikelförfattaren är besviken på MP och tror mer på FI.

Så långt , allt väl. Men följande citat taget ur artikeln gör mig irriterad:

"Att lyfta Fi blir en riktig gräsrotskampanj. Medierna rapporterar mycket om Sverigedemokraterna, men lite om Feministiskt initiativ. Lyfter de främlingsfientliga men tystar feministerna. Kanske för att medier enbart tänker på att sälja lösnummer och struntar i att ta ansvar för demokratin?"

Ovanstående är en märklig såväl som felaktig reflektion. Det hela är mycket enkelt. Medierna bevakar och granskar, åtminstone till en viss del, Sverigedemokraterna (SD). Det beror i sin tur på att SD är ett reellt hot mot vårt demokratiska system. Jag kan inte se att feminismen är ett sådant hot, tvärtom.

Kanske har du rätt i att FI skulle få lite mer av rapporterandet i medierna. Men att medierna tystar FI har jag svårt att se. Jag tycker att Gudryn Schyman syns i princip dagligen i något av våra medier. Kanske beror det på att hon gör så mycket mer än att fokusera på FI (såsom att t.ex agera programledare i TV8. Du kanske ska sätta lite fart på din nyfunna partiledare och se till att hon lyfter FI mer. Och helst inte bara i feministiska frågor. Enfrågepartier har sällan lång hållbarhetsfaktor.

Ditt  munläder må vara igång men frågan är om det inte är i behov av smörjning!

Med tillbörlig respekt
Mikael Kamfjord

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0