Alla dessa oroslynschmobbare

Socialdemokratin är djupt oroad över både det ena och det andra. Meningar som "djupt oroad" , "vi ser det som bekymmersamt", "människor är oroliga" etc. är kommentarer som senaste tiden haglar från S håll.
Och visst, all denna oro, som sägs eminera från befolkningen är till viss del sann och befogad.

Men det låter snarare som S är djupt oroade över sin egen oförmåga att komma med konstruktiva lösningar.  S ser det som mycket bekymmersamt att deras ända politiska retorik går ut på att frammana en rädsla hos befolkningen. En rädsla som enligt S naturligtvis är sprungen och rentav skapad av den stora stygga Alliansen. Och det är ytterst bekymmersamt att denna påstådda rädsla nu tillåts fara fram över landet som en farsot.

Denna farsot bör stävjas och elimineras. I en tid av finanskriser och annalkande lågkonjunktur står Alliansen som en garant för att denna farsot inte får ett retoriskt fotfäste.

En personlig oro finns dock hos undertecknad som på senaste tiden tycker mig märka att Alliansen har anammat S-retoriken i allt högre grad. De förefaller rent av att försöka stjäla S klena men ack så effektiva/förödande retorik.
Och det är inte alls heller särdeles konstruktivt.

Den oro som naturligtvis finns hos en del blir inte mindre av att nu samtliga partier basunerar ut oron som en renodlad och oemotsäglig tes. Så, jag ber vänligen samtliga orosmakare att tona ner denna typ av retorik och ber er samtidigt gjuta in framtidstro och hopp i debatten som förs.

Måhända skulle de som gör det till och med vinna politiska poäng vilket i sammanhanget i och för sig är underordnat.
Men det skulle definitivt bringa befolkningen en smula ökad trygghet.

Vi behöver hopp och framtidstro i högre grad än oroslynschmobbare.



Med tillbörlig respekt

Mikael


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0