Bordellmamman och glädjeflickorna

Tillåt mig vara politiskt inkorrekt ett ögonblick. Allt pinsamma spel som oppositionen ägnar sig åt påminner om ett spel där en bordellmamma försöker utröna vem eller vilka som skall finnas med i hennes glädjeskara på bordellen.

Ett par glädjeflickor vill mycket gärna vara en del av bordellen och bordellmamman har uppmärksammat detta. Hon är nu intresserad av vem som ger mest avkastning utan att göra anspråk på delar av bordellen. Glädjeflickorna gör allt för att få vara en del av bordellens verksamhet men själva driften kommer de troligen inte åt. De har försökt förut men misslyckats. Den gången var de ändå nöjda att vara just en del av verksamheten och endast sälja sina själar till bordellmamman och hennes verksamhet.

Min gisssning är att samma scenario kommer att återupprepas. Och den kommer att göra det just på grund av att chansen och möjligheten att någongång få smaka på maktens sötma blir till ett oemotståndligt begär.
Ett beroende där bordellmamman bestämmer vem som skall få åtnjuta sötman.
Sött ropar glädjeflickorna, surt svarar räven!

ps. Jag vill påpeka att alla icke namngivna i ovanstående inlägg ej nödvändigtvis behöver förväxlas med en splittrad opposition i ett nordligt beläget land. I så fall är det med största sannolikhet enbart en tillfällighet.


Med tillbörlig respekt

Mikael 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0